Osteopaatin vastaanotto

Mitä Osteopaatin vastaanotolla tehdään? (hinnaston löydät sivun lopusta)

Vastaanottoni alkaa yleensä henkilötietojen ja sairaushistorian läpikäynnillä. Tämän jälkeen minua erityisesti kiinnostaa tarinasi, eli miksi olet päätynyt vastaanotolle? Kokemuksesi ymmärtäminen on hoitosuunnitelmalle erittäin tärkeää ja siksi ensitapaamisella keskustelemme ongelmastasi (ja sen mahdollisesta historiasta). Tämän pohjalta voin paremmin ymmärtää ongelmasi vaikutusta elämääsi ja mitä tulee kartoittaa kliinisen arvion yhteydessä.

Kliinistä arviota tehtäessä kartoitamme toimintakykyäsi, näkemyksiä kehostasi, uskomuksia vaivaasi liittyen ja liikuntaelimistön nykytilaa. Käytän asiakkaan tutkimuksessa pitkälti tavanomaisia ortopedisia ja neurologisia kliinisiä testejä. Joskus vointiasi voidaan kartoittaa kyselykaavakkein tai ihan vain keskustelemalla nykytilastasi. Tarinasi ja kliininen arvio antavat minulle ”työdiagnoosin” joka toimii pohjana, kun laadimme hoitosuunnitelmaa.

Tarinasi ja arvioni myötä keskustelemme havainnoistani ja siitä, mitä haluaisit tehdä vointisi parantamiseksi. Tarjoan aina uusimpaan tutkimustietoon ja kokemukseeni perustuvia lähestymistapoja, mutta koska meidän tulee toimia tiiminä, en voi vain vaatia sinulta asioita, jotka eivät vastaa odotuksiasi tai jos et ymmärrä miksi esimerkiksi ehdotettuja harjoitteita tulisi tehdä.

Hoitosuunnitelma laaditaan sinun tavoitteiden mukaisesti, oli kyse sitten kivun lievittämisestä, kivuttomasta liikkumisesta, arkisista askareista selviytymisestä tai huippu-urheilusta. Tavoitteidesi saavuttamiseksi voidaan käyttää useita erilaisia lähestymistapoja, yleisimpiä näistä ovat harjoitusterapia, tavoitetta edustava treenaaminen tai asteittainen haastavien aktiviteettien lisääminen. Kivun lievitykseen käytän useita erilaisia hoitomuotoja kuten: Nivelmobilisointia ja -manipulointia, hierontaa, dry needling:iä, akupunktiota, sähkö-akupunktiota, itsemobilisointi- ja rentoutusharjoitteita yms.

Kun koet olevasi tilanteesi hallinnassa, eivätkä kivut enää häiritse arkeasi ja voit käyttää kehoasi ajattelematta sitä, minun työni on tehty.

Hinnasto: 

Lyhyt vastaanotto – 30 min, Koskella 40€, Turussa 60€*

Normaali vastaanotto – 45 min, Koskella 50€, Turussa 70€

Pitkä vastaanotto – Yli 60min, Koskella 60€, Turussa 80€**

Yleensä lyhytkestoiset vaivat (alle 6 viikkoa) vaativat vain pari käyntiä, kun taas pidempään jatkuneet (yli 3 kuukautta) tarvitsevat useimmiten yksilöllisen kuntoutussuunnitelman. Tavanomaisesti käyntejä kerääntyy 3-6 ongelmaa kohden.

* Tämä aika soveltuu pääasiassa vain manuaaliselle hoidolle.

** Jos oireesi ovat jatkuneet yli 3 kuukautta, suosittelen varaamaan pitkän vastaanoton.